Saturday, February 12, 2011

Hegylánc a láthatáron!

"Up the airy mountain
Down the rushy glen,
We daren't go a-hunting,
For fear of little men;"

Igen, megérkezett a rendelésünk második fele, benne az offisöl daydreamek, (ők a Dreamer totemjei) valamint az egész játék talán legszemetebb egységei az alpok.
Az alpok apró kis rémálom-manók, akik azzal töltik a szabadidejüket, hogy az alvó emberek lélegzetét ellopják amitől az meghal nekik meg jó lesz. Legalábbis feltehetőleg jó lesz különben nem csinálnák. A Dreamer hívására ugyanezt ébren levőkkel is hajlamosak eljátszani, ami meglehetősen frusztráló az ellenfél számára.



Játéktechnikailag ez úgy működik, hogy aki egy alp közelében bármi értelmeset akar csinálni az belassul, hacsak nem dob meg egy Wp duelt. Ha belassul, akkor az alpok szorgosan munkához látnak, és sebződik is. Ha megdobja és mozogni vagy támadni akar akkor is sebződik. Ezentúl a továbbiakban is valahányszor lassítás kerül rá, sebződik. Emellett persze az alpok támadása maga is lassít, így a saját sebzésükön túl hozzáadódik az összes a közelben lébecoló alp sebzése is. Ugye de aranyosak? Cserébe sajnos el kell viselni, hogy noha a Dreamer egyik egysége sem a fantasztikus védelmi értékeiről, és túlélési potenciáljáról híres az alpok mindezt még megfejelik azzal, hogy a harcértékeik is szánalmasak.
Maguk a figurák 2-3 (fej+test illetve kalap+fej+test) darabban vannak, és könnyen összerakhatónak tűnnek, csak azon kell majd agyalnom, hogy hogy tegyem őket egyedivé, mert két adagot rendeltem, és bár a fejek különböznek a testek tök ugyanolyanok.

2 comments:

  1. Kihagytad azt a figyelemreméltó képességüket, hogy félelmetes hatékonysággal képesek elriasztani az ellenfeleket.

    Nekem elég volt egyszer 5-öt feltenni az asztalra, azóta is, ha Malifaux-t játszom, az ellenfél egyből azzal a kérdéssel indít, hogy "ugye alpokat nem hoztál?" :)

    ReplyDelete
  2. Még csak három (és egy fél) játékban szerepeltettem őket de tényleg mindenki elsőre megutálta a kis mocskokat :D
    A legutóbbi meccs volt az első olyan, ahol tényleg bedurvultam velük, hárommal indítottam, és a harmadik kör elejére hat alp virított az asztalon, az ellenfél meg elfogyott :P

    ReplyDelete